Irma Hulscher - Permanente Makeup

Contact

Vanaf 1/1/21: Prieelvogelweg 30
1349 CJ Almere
Flevoland, Nederland
Tel.: 036-53.611.64
Email: info@hulschercosmetics.nl

Maak een afspraak

Medische pigmentatie behandel informatie

logo NSGP

Wat is het verschil tussen medische pigmentatie (dermatografie) en PMU?

Het verschil tussen een dermatografie en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet. Het is niet de bedoeling dat er een ‘make-up’-effect wordt verkregen. Het doel is de natuurlijke stand of kleur terug te krijgen in de huid. ‘Natuurlijk’ is het toverwoord bij Dermatografie.

Irma Hulscher gebruikt hiervoor de mooiste techniek en pigmenten. Irma Hulscher is geregistreerd bij de NSGP voor de A-registratie: medische EN cosmetische pigmentaties. In 2022 is de NSGP opgeheven.

Een andere techniek dat onderdeel is van dermatografie is Scar Relaxation. Dit wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is, geen doorbloeding meer heeft, zoals bijvoorbeeld bij brandwonden of waar de huid verheven of onregelmatig is.

De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de klant een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie, automutilatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking als een hazenlip. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!

Spasme

Ook voor dames met spasme is een pigmentatie een uitkomst. Het is vaak niet mogelijk dat zij zich zelf kunnen opmaken. Wij beschikken over een grote ruimte die rolstoel toegankelijk is. Soms kan de klant in haar eigen rolstoel blijven zitten, maar we kunnen ook op een comfortabele stoel de behandeling uitvoeren.

Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?

Bij de eerste behandeling wordt voornamelijk besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit kan gaan zien. Meestal moet de klant rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren.

Bij een medische pigmentatie worden er verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Per behandeling worden er 1-2 kleuren ingebracht. Hiervoor worden de Academie pigmenten gebruikt.

Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 – 8 weken. De huid is dan totaal genezen.

De vervolgbehandeling heeft dan optimaal effect.

Hazenlip | Schisis

Bij een hazenlip bijvoorbeeld, wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lipstick opheeft.

Litteken

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.
Denk aan littekens van bijvoorbeeld:

  • een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw
  • acne littekens
  • na een face-lift (achter de oren)
  • na een borstverkleining (rondom tepel)
  • na een hechting
  • een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.

Tepel- en tepelhofreconstructie

Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij/na:

  • borstverkleining, rondom tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren
  • na een borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreken. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecre√ęerd, met een fantastisch resultaat!¬†Deze behandeling bestaat uit totaal 3 behandelingen, met een tussenperiode van 1 maand

Voor het leren van het vak, kijk op: www.academievoorpmu.nlLogo-PMU-Academie

Vitiligologo-vitiligo.nl-site-en-mail

Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (een zijde van het lichaam).¬†Er kunnen mooie resultaten worden bereikt.¬†Voorafgaand aan de behandeling¬†wordt uitgebreid met besproken wat de ‘voor’ en ’tegens’ zijn.
Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment. Hoe donkerder de huid des te mooier de resultaten bij het camoufleren van de huidkleur. Wij pigmenteren ook vitiligo in de lies en schaamstreek.

Er is een vereniging voor vitiligo pati√ęnten: Landelijke Vereniging voor Vitiligo Pati√ęnten. (LVVP).

Huidige onderzoeken: Pigmentcel transplantatie: Gentse methode

Word nu lid en ontvang onder meer Spotlight! en uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten. Hoe groter de vereniging, hoe beter wij u kunnen informeren en hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen bij zorgverzekeraars, zorgverleners, politiek en overheid.¬†Kijk op www.vitiligo.nl. ¬† Landelijke Vereniging voor Vitiligo-Pati√ęnten¬† Postbus 87956 ‚Äď 2508 DJ ‘s-Gravenhage

Hoofdhaar

Achter op het hoofd, na bijvoorbeeld een haartransplantatie, ontstaat een litteken dat behandeld kan worden. Wel moet men zich realiseren dat het helemaal kaalscheren dan niet meer mogelijk is.

Het is ook mogelijk om Haar Stamcel transplantatie te laten doen. Dit is de mooiste oplossing! Zie voor meer informatie: Hair Science Institute. (Amsterdam en Maastricht)

Alopecia Areata

Bij Alopecia Areata, ook een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal.

Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek!

De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker!

Hieronder ziet en links een foto met een restje pigment van een jaar geleden in de wenkbrauwen. Rechts ziet u de foto direct na de behandeling genomen. Er is nog ongeveer 30% afstoot na 4 dagen. Zie in het Menu onder Foto’s voor meer voorbeelden.

Alopecia wenkbrauwen voor

Vitiligo Irma Hulscher

 

 

 

 

 

Irma Hulscher Alopecia Voor de behandeling DSCN8286

 

 

 

Vragen

Heeft u vragen over deze vorm van pigmenteren, dan kunt u een email sturen naar info@hulschercosmetics.nl.

Wilt u een afspraak maken voor een ori√ęnterend gesprek of behandeling, belt u dan: 036-5361164